gol narges

  • خانه 
  • نشست پژوهشی هفته پژوهش حوزه ریحانه الرسول(س) استان یزد، سال 95 
  • تماس  
  • ورود 

پایان نامه با عنوان: تاثیر غذای حلال و حرام بر روان انسان

06 اردیبهشت 1396 توسط طيبه جهانتاب

حوزه علميه ريحانه‌الرسول (سلام‌الله‌عليها) شهرستان يزد

پايان نامه سطح دو (كارشناسي)

عنـوان

تأثير غذاي حلال و حرام بر روان انسان

 

استاد راهنما

سركارخانم پروانه نخعي سرو

 

استاد داور

 سرکار خانم حمیده مروتی

 

پژوهشگر

فاطمه ابوهاشم آبادي

 آذر ماه 1395   

چكيده

نیاز انسان به غذا، مهم‌ترین و حیاتی‌ترین نیاز روزمره اوست که از تولد تا مرگ وی را همراهی می‌کند، و حتی انبیاء و اولیاء الهی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. رشـد، طـول عـمـر، تـنـدرسـتی، آرامش اعصاب و روان، خلق و خوی و رفتار، توانمندی و قدرت، تکثیر نسل و تولید مثل و … همه به نوعی وامدار تغذیه سالم هستند. بنابراین  قریب به دویست و پنجاه آیه قرآنی و دهها روایت معصومین (علیهم السلام) در مورد غذا و تغذیه وارد شده است.

ملاک در استفاده از مواد غذایی مطابق آموزه‌های دینی، غذای طیب، حلال و حسن، در مقابل غذای رجس و خبیث، حـرام است . لقمه پاکیزه که وارد دهان می‌شود، تحت اراده خداوند، با اعمال هضم و جذب ترشحات دهان و معده به مواد لازم و مورد نیاز بدن تبدیل می‌گردد. در این رو محقق در این پژوهش با بررسی آیات و روایات و کتب موجود در این زمینه به شناسایی معیارهای حلیت و حرمیت غذا و تأثیر غذای حلال و حرام بر روح و روان انسان پرداخت. مطابق با نتایج پژوهش خوراکی‌های حلال و حرام اثرات زیادی بر ابعاد زندگی انسان‌‌ها دارند. اينكه حرام‌خواري چه اثرات سويي بر جان و دل آدمي دارد، بحث مفصّلي است؛ ولي اجمالاً بايد دانست كه بسياري از گناهان، ريشه در آلودگي روح آدمي دارد و لقمه حرام،‌ همانند آب آلوده كه جسم را بيمار مي‌كند، جان آدمي را آلوده مي‌سازد. وقتي جان انسان آلوده گشت، نه تنها هيچ عبادت و دعايي از انسان مورد قبول واقع نمي‌شود؛ بلكه ناخواسته در سراشيبي سقوط قرار مي‌گيرد. بدون شك، خوردن غذاي حرام، سلامتي جسم را نيز تهديد مي‌كند؛ اما از آثار سوء غذاي حرام بر جسم كه بگذريم، مسأله‌ي مهم‌تر و اساسي‌تر تأثيرات سوء آن بر روح و جان انساني است كه در آموزه‌هاي ديني و تعاليم قرآن و عترت، سفارش فراوانی به اجتناب از غذای حرام دارند و در این پژوهش به تفصیل مورد تشریح قرار گرفتند و به خوراک های حلال و حرام و ملاک های آن و پیامدهای خوارک های حلال و حرام پرداخته شده است.

كليدواژه‌ها: تغذيه، حلال، حرام،‌ سلامت، روان انسان.

 

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: پژوهشی لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

gol narges

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • تصاویر
  • پژوهشی
  • عید غدیر

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس